Beste bezoeker,

Mijn naam is Casper Miltenburg, ik ben 37 jaar, woonachtig te Houten en ik ben Meubelmaker.

Waarom Meubelmaker?
Het werken met hout maakt mij ontzettend gelukkig. Van het onbewerkte hout naar een volledig afgewerkt one-of-a-kind meubel, geheel naar wens en smaak van de klant vervaardigd, is zo iets bijzonders. Je ziet met behulp van specialistisch gereedschap onder je handen iets ontstaan wat eerst nog verborgen zat in het hout. Ook het contact met de klant draagt bij aan mijn plezier voor het meubelmakersvak. Hoe leuk is het dat je op basis van fijne en inspirerende gesprekken de ideeën en wensen van de klant vorm mag geven in een ontwerp en vervolgens het vertrouwen krijgt om dit ontwerp ook daadwerkelijk tot leven te brengen. Of dit nu een (inbouw)kast, TV-meubel, tafel, of plantenbak is… elk meubel heeft zijn eigen verhaal en krijgt een plek in het leven van anderen. Dat is toch mooi!?

Traditioneel meets hedendaags
Ik heb de opleiding Ambachtelijk Meubelmaken gevolgd bij “Meubelmakerij De Schrijn” in Langbroek. Tijdens de opleiding was er, naast het werken met de verschillende soorten hedendaagse (moderne) houtbewerkingsmachines, veel aandacht voor het gebruik van traditioneel gereedschap en traditionele technieken. Mijn doel is om bij elk meubel dat ik ontwerp en maak altijd dit traditionele aspect in meer of mindere mate terug te laten komen. Het geeft simpelweg dat beetje extra wat jouw meubel écht bijzonder maakt. 

Mocht je ook op zoek zijn naar een meubel voor in je woning, bedrijf, of waar je wens ook naar uit gaat, schroom niet en neem geheel vrijblijvend contact op. Alles is bespreekbaar en (bijna) alles is mogelijk!

Groet,

Casper Miltenburg